Klassen

Eerste graad
Maak kennis met

Juf Liesbeth

Mijn naam is Liesbeth Schepers, geboren in 1992, afkomstig uit en wonende in Beverst.

Binnen de brede waaier die het lager onderwijs beslaat, van de jongsten leren lezen en schrijven tot de oudsten voorbereiden op het middelbaar, is vooral het meegeven van een sterke basis de ‘niche’ waar ik mijn ei in kwijt kan.

In mijn vrije tijd maak ik graag uitstapjes met familie of vrienden en ga ik graag wandelen of joggen. Reisjes plannen of maken, dichterbij of verder weg, wat korter of net langer, doe ik ook met veel plezier.

Samen met juf Jessie en juf Kaat zal ik de kinderen van het eerste en derde leerjaar onder mijn vleugels nemen.

 

Je kan juf Liesbeth bereiken via liesbeth.schepers@kodb.be.

Maak kennis met

Juf Jessie

Hallo, ik ben Jessie Hertogen en werk samen met meester Guido in de 1e graad. Samenwerken is voor mij een belangrijk begrip. Je deelt met en je leert ook van elkaar. Door de nauwe samenwerking tussen de collega’s en ouders proberen we van onze school een ‘Werm nest’ te maken. Een nest waarin kinderen zich goed voelen, kunnen openbloeien, fouten kunnen maken en echt ‘kind’ kunnen zijn. Ieder op zijn niveau.

In klas 1 en 2 is het de taak om de kinderen van een goede, stevige basis te voorzien, zowel op vlak van kennis als op sociaal-emotioneel vlak. Elke dag vormt dit een nieuwe uitdaging, waardoor ik steeds met een brede glimlach naar school kom. Elk kind, elke dag zien groeien, maakt mij een trotse juf.

Mijn vrije tijd vul ik op door te gaan wandelen in de natuur maar je kan me ook wel eens in de winkelstraat tegenkomen. Ik ben ook graag creatief aan de slag, door te knutselen en te bakken.

Je kan juf Jessie bereiken via jessie.hertogen@kodb.be.

Nog wat info

Over onze klassen

Klas 1 en 2 van het Opwermerke wordt gerund door Juf Jessie en Juf Liesbeth.

Sinds dit schooljaar is juf Liesbeth de leerkracht die onze leerlingen leert lezen, rekenen en schrijven. In de namiddag neemt juf Jessie klas 1 en 2 samen.  Juf Jessie is ook de verantwoordelijke juf voor het tweede leerjaar.

De juffen werken zeer nauw samen en proberen heel vaak nieuwe dingen uit. Vaak geven ze co-teaching (met 2 leerkrachten in de klas) om nog meer te kunnen inspelen op de noden van de leerlingen.

In klas 1 en 2 zetten we heel erg in op een vaste en herkenbare structuur voor de dag en ook in het huiswerk.  Een kind is het meest gebaat wanneer het weet wat waar en wanneer gebeurt. Ook de ouders vinden dit meestal helemaal OK. Daar groeien de kinderen heel snel in zodat we nadien werk maken van plannen, organiseren en zijn/haar eigen leren in handen nemen. Beleefdheid en correct omgaan met elkaar voeren we hoog in het vaandel.

In de namiddag is Juf Jessie vooral aan de slag rond beeld, drama, godsdienst en wereldoriëntatie.

Klas 1 en 2 is voor 6-7-jarigen een fijne klas om te kunnen groeien.