Klassen

Eerste graad
Maak kennis met

Meester Guido

Mijn naam is Guido Wijnen. Sedert jaar en dag ben ik de ‘meester’ van klas 1 en 2. Samen met juf Jessie nemen wij de eerste graad voor onze rekening. Telkenjare geniet ik ervan om kinderen te leren lezen, rekenen en schrijven. Het is elk jaar weer opnieuw een spannende reis in de ontwikkeling van kinderen. Het doet deugd om te zien hoe onzekere kleuters na enkele maanden uitgroeien  tot vlotte lezers, rekenaars en schrijvers. Dit kan alleen maar omdat we heel nauw samenwerken met de ouders. Samen maken we immers werk van de groei van jouw en ons kind.
In mijn vrije tijd kan je me wel eens spotten onderweg tijdens een jogging. Zo trachten we het Olympische gedachtegoed waar te maken: een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Je kan meester Guido bereiken via guido.wijnen@kodb.be.

Maak kennis met

Juf Jessie

Hallo, ik ben Jessie Hertogen en werk samen met meester Guido in de 1e graad. Samenwerken is voor mij een belangrijk begrip. Je deelt met en je leert ook van elkaar. Door de nauwe samenwerking tussen de collega’s en ouders proberen we van onze school een ‘Werm nest’ te maken. Een nest waarin kinderen zich goed voelen, kunnen openbloeien, fouten kunnen maken en echt ‘kind’ kunnen zijn. Ieder op zijn niveau. 

In klas 1 en 2 is het de taak om de kinderen van een goede, stevige basis te voorzien, zowel op vlak van kennis als op sociaal-emotioneel vlak. Elke dag vormt dit een nieuwe uitdaging, waardoor ik steeds met een brede glimlach naar school kom. Elk kind, elke dag zien groeien, maakt mij een trotse juf.

Mijn vrije tijd vul ik op door te gaan wandelen in de natuur maar je kan me ook wel eens in de winkelstraat tegenkomen. Ik ben ook graag creatief aan de slag, door te knutselen en te bakken.

Je kan juf Jessie bereiken via jessie.hertogen@kodb.be.

Nog wat info

Over onze klassen

Klas 1 en 2 van het Opwermerke wordt gerund door Juf Jessie en meester Guido. Sedert jaar en dag is meester Guido de leerkracht die onze leerlingen leert lezen, rekenen en schrijven. In de namiddag is hij zorgleerkracht en neemt juf Jessie klas 1 en 2 samen.  Juf Jessie is ook de verantwoordelijke juf voor het tweede leerjaar.

Juf en meester werken zeer nauw samen en proberen heel vaak nieuwe dingen uit. Vaak geven ze co-teaching (met 2 leerkrachten in de klas) om nog meer te kunnen inspelen op de noden van de leerlingen.

In klas 1 en 2 zetten we heel erg in op een vaste en herkenbare structuur voor de dag en ook in het huiswerk.  Een kind is het meest gebaat wanneer het weet wat waar en wanneer gebeurt. Ook de ouders vinden dit meestal helemaal OK. Daar groeien de kinderen heel snel in zodat we nadien werk maken van plannen, organiseren en zijn/haar eigen leren in handen nemen. Beleefdheid en correct omgaan met elkaar voeren we hoog in het vaandel.

In de namiddag is Juf Jessie vooral aan de slag rond beeld, drama, godsdienst en wereldoriëntatie.

Klas 1 en 2 is voor 6-7-jarigen een fijne klas om te kunnen groeien.