Nieuwsbrief 16 september 2013 – Info Vervoer “Veenklassen”

NIEUWSBRIEF  16 september 2013

 

Beste ouders,

 

Net voor de start van het nieuwe schooljaar heb ik via mail het weekprogramma doorgestuurd gekregen van de verantwoordelijken van het natuurparkcentrum Botrange in Ovifat.

Dit betekent dat wij dus al een tijdje bezig zijn met de voorbereiding van onze veenklassen. Om niet de laatste minuut met een lijstje te moeten komen aanzeulen met wat je zoon of dochter zeker moet meenemen kan ik best nu reeds enkele voorname dingen oplijsten.

Om de leerlingen optimaal te laten genieten van de wandeltochten in het veengebied is het belangrijk dat zij volgende spullen zeker niet mogen vergeten mee te nemen.

–      Rubberen laarzen om metingen te kunnen verrichten in de veenbeek.

–      Boterhamdoos om de picknick netjes te kunnen opbergen.

–    Pantoffels om aan te trekken wanneer wij terug in de “GITES” aankomen. Wanneer wij maandagmorgen rond 10u30 aankomen, dan zullen wij eerst onze schoenen in een lokaal zetten, onze pantoffels aantrekken en zo met de valiezen naar de kamers gaan.  Zorg er dus voor dat je de pantoffels (in een plastieken zak) vlug bij de hand hebt om te kunnen verwisselen van schoeisel om dan pas met de valies naar de kamer te gaan.

–     Extra kousen bij eventuele natte voetjes.

–      De SIS-kaart wordt bij het vertrek aan meester Jan afgegeven. Hij houdt deze bij. Bij het vertrek op vrijdag krijgen jullie de kaart weer terug.

 

Wij zijn nog drie weken verwijderd van de start van onze veenklassen in Ovifat. Zoals in de voorgaande edities, willen we ook deze keer beroep doen op ouders voor wat betreft het vervoer naar en van Ovifat.

Wij vertrekken op maandag 7oktober om 9u aan de school.

Op vrijdag 11 oktober vertrekken we om 13u30  huiswaarts vanuit Ovifat richting Hoeselt. Ouders die de leerlingen komen ophalen in Ovifat worden daar verwacht omstreeks 13u30 .

Op onderstaand inschrijvingsstrookje kunnen jullie aangeven wanneer er kan gereden worden en hoeveel kinderen jullie kunnen  vervoeren. Nadien krijgen jullie dan nog een overzichtje van wie er rijdt en met wie jullie zoon/of dochter in de auto gaat zitten.

 

Nog even de wegbeschrijving.

Vertrek: +/- 9u aan de school

Autostrade A13/E313

E40 richting Luik-Aachen uitrit Eupen. Dit is afslag 38.

Neem de N67 richting Eupen. In Eupen volg je richting Malmedy.

Volg verder de richting- rechtsaf slaan – Ovifat, Robertville.

Na de toren van ”Signal de Botrange” rijd je voor het benzinestation (Total) rechts af. Daar zie je een bordje met “Gîte d’etape des Hautes Fagnes” Volg dat maar. Dan moet je nogmaals na 100m weer rechts afslaan en dan tenslotte na +/- 300m linksaf slaan. Volg de aanwijzingen van het bord maar.

Mocht je toch verloren rijden, hier nog even het adres van onze eindbestemming.

 

“Gîte d’étape des Hautes Fagnes”

Rue des Charmilles 69

4950 Ovifat

 

Alvast hartelijk dank voor jullie bereidwillige medewerking,

 

Meester Jan

 

 

 

%………………………………………………………………………………………………………………………………………….…..

 

Inschrijvingsstrook

 

Ik, ……………………………………………………….. ouder van …………………………… kan rijden

 

O van Hoeselt naar Ovifat op maandag 10 oktober (om 9u00 aan de school)

O van Ovifat naar Hoeselt op vrijdag 14 oktober (om 13u30 in Ovifat)

O en kan 1 – 2 – 3 – 4  kinderen vervoeren.